خانه
seminar-dializ1

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان و در راستای ارتقاء دانش علمی پرسنل محترم شاغل در بخشهای دیالیز ، دوره مدون 5 روزه دیالیز در تاریخهای 11، 12، 13،17 و18تیر ماه ،  توسط اداره بیماران خاص برگزار گردید .

دکتر داود حدادی رئیس اداره بیماری های خاص معاونت درمان در ابتدا ضمن خوشامدگویی به بیان هزینه های بالای همودیالیز ( هزینه 60میلیون تومانی تأمین یک دستگاه همودیالیز ، نیاز به فضا وتأمین نیروی انسانی لازم وهزینه 300هزار تومانی انجام هر جلسه دیالیز) پرداخت و ارتقاء دانش پرستاران بخشهای همودیالیزجهت استفاده بهینه از امکانات موجود دربخش ها وپوشش مناسب خدمات درمانی به بیماران دیالیزی را امری ضروری دانست.

وی درادامه  افزود : انتظار می رود همکاران محترم علاوه بر حضور در برنامه های آموزشی ، با استفاده ازمقالات متعدد وتجارب سایرهمکاران و استفاده از گاید لاینهای ارائه شده دراین خصوص در امر ارتقاء مهارت شغلی خود اقدام نمایند.

seminar-dializ2

ایشان همچنین به لزوم پیشگیری از بروز بیماری نارسایی مزمن کلیوی اشاره نموده و اضافه کرد با توجه به هزینه های بالای همودیالیز ، بهترین راه،  ارتقاء دانش مردم جهت پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر (قلبی ، عروقی ودیابت) و همکاری با کلینیک های دیابت موجود، می باشد که این مسأله نیز از رسالتهای همکاران محترم کادر درمان می باشد.

در ادامه ایشان ضرورت فرهنگ سازی در زمینه دیالیز صفاقی را یاد آوری نمودند و اضافه کردند  در صورت بروز مشکل نارسایی مزمن کلیوی بحث دیالیز صفاقی بعنوان یکی از راههای جایگزین کلیوی از جمله موارد قابل توجه می باشد . سهولت انجام دیالیز صفاقی ، مزایای مختلف برای بیمار (کنترل بهتر فشار خون ، تنظیم دیالیز با برنامه روزانه بیمار و....) از مواردی است در این خصوص قابل ذکر می باشد.

شايان ذکر است مراکز دیالیز صفاقی شهرستانی می توانند بیماران صفاقی شهرستانهای مجاور را نیز پوشش دهند . همچنين انجام همودیالیز جهت بیماران دیالیزی رایگان بوده وبارسنگین این هزینه بردوش سیستم سلامت کشورمی باشد.