دسترسی سریع

•اداره امور آزمايشگاههاي در حال حاضر مجري قوانين و بخشنامه هاي صادره از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي مي باشد. پس از راه اندازي اتوماسيون اداري دستورالعملها ، بخشنامه ها و آئين نامه ها توسط سيستم پورتال وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي به اداره امور آزمايشگاههاي استان فارس ارسال مي گردد و هر روز مسئول IT نامه هاي وارده را به اطلاع رئيس اداره مي رساند. رياست اداره بر حسب موضوع نامه ها را به كارشناسان مربوطه ارجاع داده و ضمن پيگيري تك تك بخشنامه ها جوابيه هاي لازم را به مراجع مربوطه ارسال مي دارد.

بخشنامه ها و دستورالعمل ها
بخشنامه اضافه شدن برنامه های جدید به برنامه های اجباری ارزیابی خارجی کیفیت
بخشنامه عناوین تابلو و نحوه تبلیغ موسسات پزشکی
الزام درج مشخصات کیتها و تجهیزات مورد استفاده در آزمایش های تشخیصی هپاتیت و HIV
بخشنامه در خصوص اهم نکات پیرامون تمدید پروانه های بهره برداری و مسئولین فنی از طریق سامانه صدور پروانه ها
تاکید در اجرای دقیق بخشنامه وزارتی طرح سلامت نوروزی
فهرست وسایل تشخیصی سریع و تاییدی مصرف مواد مخدر و روان گردان تولیدی داخلی مورد تایید اداره کل آزمایشگاه مرجع سلامت
بخشنامه الزام درج مشخصات کیت ها و تجهیزات مورد استفاده در آزمایش های تشخیصی هپاتیت و HIV

بخشنامه اعلام فراخوان كيت هاي الايزاي غيرمجاز توليد شده توسط شركت پارس سينا تشخيص ويژن با نام تجاري پاستوكيت

بخشنامه رعایت استانداردها توسط آزمایشگاههای تشخیص پزشکی
مدارک مورد نیاز جهت تمدید پروانه های تاسیس و مسئول فنی
بخشنامه تمدید پروانه آزمایشگاههای پزشکی در سال 95
دستورالعمل و ضوابط رسیدگی به اسناد آزمایشگاهی (مولکولی و ژنتیک)
درخواست مجوز پروانه مطب
دستورالعمل ارجاع نمونه های بالینی در آزمایشگاههای پزشکی
حداقل فضای مورد نیاز جهت تاسیس آزمایشگاه
مدارک مورد نیاز جهت طرح پرونده های متقاضیان تاسیس آزمایشگاههای مستقل و قبول مسئولیت فنی
آیین نامه تاسیس آزمایشگاه
مراحل صدور پروانه ها

دستورالعمل اندازه گیری نمونه ها

راهنمای ایمنی و بهداشت

مدارک مورد نیاز جهت تاسیس شرکت تعاونی

بخشنامه عدم بکارگیری اشخاص با مدارک غیر مرتبط در آزمایشگاههای پزشکی

بخشنامه آزمایشگاه مرجع سلامت در خصوص انجام HIV Rapid Test

تعیین تکلیف تمدید پروانه های یکساله

هشدار در مورد عدم استفاده از آزمون HIV-Rapid

منشور حقوق مراجعین به آزمایشگاههای تشخیص پزشکی

دستورالعمل انجام آزمایش های بانک خون

بیشتر بدانیم
سيد اسماعيل گرگاني

سید اسماعیل گرگانی-ابوالفضائل سيداسماعيل جرجاني (زادروز 434 ه.ق ، گرگان و به روایتی اصفهان-درگذشت 531 یا 535 ه.ق ، مرو) : پزشکی ایرانی بود که به‌ عربی و فارسیمی‌نوشت‌.وی رساله‌ ی طبی مفصلی به ‌فارسی نوشت به ‌نام ذخیره خوارزمشاهی‌ ، که‌ احتمالاً اندکی پس از ۱۱۱۰میلادی ، برای قطب‌الدین محمد (پادشاهی‌اش از ۱۰۹۷ تا ۱۱۲۷میلادی)، تألیف‌ شده است‌. احتمالاً این نخستین دایرةالمعارف طبی بود که به ‌جای عربی به ‌فارسی نوشته می‌شد و از کتب پایه و جامع در پزشکی سنتی امروز است.

ذخیره شامل قریب ۴۵۰۰۰۰ واژه‌، در نه کتاب (۷۵ باب‌، ۱۱۰۷ فصل‌) است‌، و کتاب دهمی به‌ نام کتاب قرابادین بعداً بدان ضمیمه شده است‌. برای جانشین قطب‌الدین‌، اتسز (پادشاهی‌اش از ۱۱۲۷ تا ۱۱۵۶میلادی)، رساله‌ٴ دیگری نوشت به نام اَغراض الطب که (بیشتر براساس ذخیره بود) و در حدود ۱۱۲۷ ـ ۱۱۳۵میلادی، به اتمام رسید. خلاصه‌ای از ذخیره را مترجم ناشناسی به عبری ترجمه کرد. این امر بسیار مهم است‌، چون‌ از آثار طبی فارسی عملاً هیچ ترجمه‌ ی دیگری به‌عبری وجود ندارد.

سایر آثار :

1. التذکره االاشرفیه فی‌الصناعه الطبیه : مجموعه‌ ای است طبی که آن را به علاءالدین پسر ایل ارسلان اهدا کرد.

2. خفی علایی : در ۱۱۱۳میلادی ، خلاصه‌ و فشرده‌ای از التذکره را در دو کتاب تکمیل کرد و آن را خفی علایی نام‌ نهاد.

3. المُنَـبٍه  : یک رساله‌ٴ فلسفی که در آن پوچی تمایلات دنیوی را بیان کرده است‌.

4. الاغراض الطبیه و المباحث العلائیه

برگرفته شده از دانشنامه اینترنتی ویکی پدیا