1-مدارك لازم جهت صدور پروانه آزمايشگاه چه مواردی است ؟
پاسخ : عكس، فتوكپي شناسنامه و كارت ملي و كارت نظام پزشكي ‌، عدم سوء پيشينه نظام پزشكي، مدرك تحصيلي، كپي پايان طرح ، گواهي مديريت جامع و امتياز بازآموزي

2-جهت تشكيل تعاوني خدمات بهداشتي درماني براي تاسيس آزمايشگاه چه شرایط و مدارکی لازم است؟
پاسخ : اعضاء بايستي چهار نفر با مدرك علوم آزمايشگاهي ، سه نفر رشته هاي مربوط ، مدارك شامل : كپي مدرك‌،كپي شناسنامه ، كپي كارت ملي و دو قطعه عكس

3-مدارك لازم جهت ازدواج براي زوج هایی كه یک یا هر دو زوج در خارج از كشور زندگی می کنند،چه مواردی است ؟

پاسخ :

-آزمايشات HIV–VDRL- مورفين و مشتقات (Morphin , Related Drugs)
-CBC و Hemoglobin Electrophoresis

-مدارك مربوط به فردی که در خارج از کشور زندگی می کند بايستي به تائيد سفارت ايران (دفتر حفاظت منافع ايران)‌در كشور مبدا برسد.

4 -لطفا آدرس و تلفن انجمن دكتراي علوم آزمايشگاهي را قید کنید؟
پاسخ : تهران- خيابان فاطمي – ميدان گلها – خيابان هشت بهشت – كوچه اردشير – پلاك 29 -تلفن: 88979263 و 88970700

5-لطفا آدرس و شماره تلفن آزمايشگاه رفرانس را قید کنید؟
پاسخ : شيراز – خيابان ساحلي – پل حر – جنب فرمانداري شيراز – طبقه دوم – آزمايشگاه رفرانس – تلفن 0711-2344600

6-لطفا اسامی و آدرس شرکت های ارائه دهنده خدمات ارزیابی خارجی کیفیت را اعلام کنید؟

پاسخ : موسسات متولی برنامه ارزیابی کیفیت خارجی :انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی-تلفن:88970700-88979263-021-وب سایت: www.iacld.ir ، شرکت پیشگام ایرانیان-تلفن:88058345-88058346-021- وب سایت: www.eqas.ir

بیشتر بدانیم
سيد اسماعيل گرگاني

سید اسماعیل گرگانی-ابوالفضائل سيداسماعيل جرجاني (زادروز 434 ه.ق ، گرگان و به روایتی اصفهان-درگذشت 531 یا 535 ه.ق ، مرو) : پزشکی ایرانی بود که به‌ عربی و فارسیمی‌نوشت‌.وی رساله‌ ی طبی مفصلی به ‌فارسی نوشت به ‌نام ذخیره خوارزمشاهی‌ ، که‌ احتمالاً اندکی پس از ۱۱۱۰میلادی ، برای قطب‌الدین محمد (پادشاهی‌اش از ۱۰۹۷ تا ۱۱۲۷میلادی)، تألیف‌ شده است‌. احتمالاً این نخستین دایرةالمعارف طبی بود که به ‌جای عربی به ‌فارسی نوشته می‌شد و از کتب پایه و جامع در پزشکی سنتی امروز است.

ذخیره شامل قریب ۴۵۰۰۰۰ واژه‌، در نه کتاب (۷۵ باب‌، ۱۱۰۷ فصل‌) است‌، و کتاب دهمی به‌ نام کتاب قرابادین بعداً بدان ضمیمه شده است‌. برای جانشین قطب‌الدین‌، اتسز (پادشاهی‌اش از ۱۱۲۷ تا ۱۱۵۶میلادی)، رساله‌ٴ دیگری نوشت به نام اَغراض الطب که (بیشتر براساس ذخیره بود) و در حدود ۱۱۲۷ ـ ۱۱۳۵میلادی، به اتمام رسید. خلاصه‌ای از ذخیره را مترجم ناشناسی به عبری ترجمه کرد. این امر بسیار مهم است‌، چون‌ از آثار طبی فارسی عملاً هیچ ترجمه‌ ی دیگری به‌عبری وجود ندارد.

سایر آثار :

1. التذکره االاشرفیه فی‌الصناعه الطبیه : مجموعه‌ ای است طبی که آن را به علاءالدین پسر ایل ارسلان اهدا کرد.

2. خفی علایی : در ۱۱۱۳میلادی ، خلاصه‌ و فشرده‌ای از التذکره را در دو کتاب تکمیل کرد و آن را خفی علایی نام‌ نهاد.

3. المُنَـبٍه  : یک رساله‌ٴ فلسفی که در آن پوچی تمایلات دنیوی را بیان کرده است‌.

4. الاغراض الطبیه و المباحث العلائیه

برگرفته شده از دانشنامه اینترنتی ویکی پدیا