• 1401/02/19
  • - تعداد بازدید: 55
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
تلاش بیش از پیش مجموعه سلامت فارس برای بهره مندی بیماران تالاسمی از امکانات استاندارد درمانی و دارویی

معاون درمان دانشگاه به مناسبت روز جهانی تالاسمی و روز بیماری های خاص و صعب العلاج بیان کرد:

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با گرامیداشت روز جهانی بیماری تالاسمی و روز بیماری های خاص و صعب العلاج، از تلاش بیش از پیش مجموعه سلامت فارس برای بهره مندی بیماران تالاسمی از امکانات استاندارد درمانی و دارویی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «مهرداد شریفی» در این پیام هدف از نامگذاری هشتم ماه می مصادف با هجدهم اردیبهشت به عنوان روز جهانی تالاسمی را افزایش آگاهی عمومی و اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از این بیماری دانست.

در متن پیام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز به این مناسبت آمده است:

پیشرفت علوم پزشکی و تغییر شیوه زندگی بشر موجب شده تا بیماری های غیرواگیر به ویژه بیماری های ژنتیک بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

در این میان بیماری های مزمن سهم مهمتری نسبت به بیماری های غیرواگیر را به خود اختصاص می دهد که به دلیل قرار گرفتن کشور جمهوری اسلامی ایران در کمربند تالاسمی، این بیماری در کشور از شیوع بالایی برخوردار بوده و همین امر سبب شده در دو دهه اخیر، نظام سلامت توجه ویژه ای به رفع چالش های درمانی بیماران خاص و صعب العلاج داشته باشد.

بیماری تالاسمی به عنوان یکی از بیماری های مزمن غیرواگیر، نیاز به مراقبت های خاص در طول زندگی فرد بیمار دارد. با پیشرفت های چشمگیر که در تشخیص به موقع، درمان های مؤثر و آسان تر آهن زدایی رخ داده، بیماری تالاسمی دیگر یک بیماری کشنده نیست و از این بیماری به عنوان یک بیماری مزمن یاد می شود.

اختلال ژنتیکی تالاسمی از طریق ژن ها از والدین به کودک به ارث رسیده و هنگامی که یکی از والدین حامل این ژن باشند، احتمال ابتلای کودک نیز وجود دارد؛ در صورت ابتلای پدر و مادر به این بیماری، احتمال ابتلای فرزند نیز بسیار بالاست.

بهترین روش پیشگیری از این بیماری، غربالگری زوج ها قبل از ازدواج با بررسی فاکتورهای خونی و انجام آزمایش الکتروفورز است که در این برنامه غربالگری، پس از شناسایی زوج ناقل، مشاوره های لازم انجام شده و در صورت انصراف ندادن از ازدواج، گزینه تشخیص قبل از تولد به آنان پیشنهاد می شود.

فراهم کردن امکانات درمانی مطابق با استانداردهای جهانی، دستیابی به خون سالم و کافی برای تمامی بیماران تالاسمی از اهداف اصلی مجموعه سلامت فارس و معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که برای تحقق این هدف در تلاش هستند.

اصلاح سبک زندگی در ابعاد تغذیه ‌ای، رفتاری، عدم استعمال دخانیات، عدم مصرف الکل، ورزش و افزایش فعالیت‌های بدنی، متناسب کردن وزن، پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ ‌شده، افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف نمک، کاهش فشارهای روانی و دوری از استرس و اضطراب از جمله راهکارهای پیشگیری از بیماری های صعب‌العلاج است.

در این راستا، از تلاش تمامی همکاران در راستای بیماریابی و درمان این بیماران کمال تشکر را دارم و امیدوارم با همتی راسخ و کوششی مضاعف با هدف بهبود درمان و زندگی این بیماران و ریشه کنی تالاسمی گام برداریم.



دکتر مهرداد شریفی

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
  • گروه خبری : اخبار و اطلاعیه ها
  • کد خبری : 59771
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید