به همت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛
وبینار کنترل بیماری های قابل انتقال از پشه آئدس برگزار شد
وبینار آموزشی «تب دنگی» ویژه کادر درمان بیمارستان ها و درمانگاه های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و مراکز ارایه مشاوره و مراقبت های پرستاری در منزل، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، رئیس کمیته پیشگیری و کنترل عفونت بیمارستانی دانشگاه در این باره گفت: گزش پشه آئدس می تواند موجب انتقال بیماریهای مختلفی مانند بیماری تب دنگی شود.
دکتر «کامران راسخ» افزود: مرحله حاد بیماری همراه با تب و درد عضلانی حدود یک تا دو هفته طول میکشد و برای درمان این بیماری مراجعه به مراکز درمانی الزامی است.
او ادامه داد: باید بیمار به دقت تحت نظر قرار گیرد و در صورت لزوم اکسیژن یا مایعات وریدی برایش تجویز و از مصرف خودسرانه مسکنها خودداری شود، زیرا ممکن است موجب تشدید مشکلات خونریزی شود.
این مقام مسوول در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تولید واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی؛ تزریق آن را نیازمند وجود شرایط لازم و تنها برای افرادی دانست که در گذشته به این بیماری مبتلا شده اند.
به گفته دکتر راسخ، افرادی که پیش از این به این بیماری مبتلا نشدهاند، نباید واکسن تب دنگی را تزریق کنند؛ زیرا واکسن خطر تب دنگی شدید و بستری شدن در بیمارستان در صورت ابتلا را بیشتر می کند.
رئیس کمیته پیشگیری و کنترل عفونت بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تنها راه مؤثر مبارزه با این بیماری رت مقابله با پشه ناقل آن عنوان کرد و گفت: به همین دلیل بهسازی محیط زیست از طریق جمع آوری زبالهها و مکانهایی که ممکن است آب باران و آبهای سطحی در آنها ذخیره شود، از اقدامات ضروری است.
در این دوره آموزشی که با شرکت یک هزار و 143 نفر به صورت وبینار برگزار شد، شرکت کنندگان با مباحث مربوط به اپیدمیولوژی، بیماری های قابل انتقال از پشه آئدس، تشخیص، درمان و مراقبت های پرستاری با حضور دکتر «کامران راسخ»، رئیس کمیته پیشگیری و کنترل عفونت بیمارستانی دانشگاه، «حمیده فلاح مهرآبادی» معاون مدیریت پرستاری، دکتر «سیما جوانمردی»، کارشناس بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه آشنا شدند.
پایان خبر